Descripció

L'objectiu del curs és donar a conèixer diversos elements que configuren el sistema de prevenció i seguretat en matèria d'incendis a Catalunya. Primerament, es defineix el fenomen de l'incendi a l'interior als edificis i la capacitat de provocar danys i comprendre l'efectivitat de les mesures de prevenció d'incendis indicades a la normativa tècnica, que s'explica seguidament amb l'exposició de casos i exemples pràctics d'aplicació. S'exposaran els detalls d'aplicació de la Llei 3/2010, la seva normativa de desplegament i les Instruccions Tècniques Complementàries (ITC's) de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis, que defineixen el sistema de prevenció i seguretat en matèria d'incendis a Catalunya, a nivell de competències de l'Administració, dels règims d'intervenció administrativa de control preventiu, del règim d'inspecció i sanció i de les entitats col·laboradores de l'Administració. Finalment, es dedicarà una sessió a explicar les noves regulacions respecte dels diferents àmbits materials del sistema de prevenció d'incendis, ja siguin de l'àmbit de la intervenció administrativa per la posada en funcionament d'activitats, de l'actuació professional prevista a tal efecte, o bé de l'àmbit dels equips i sistemes de protecció contra incendis si s'escau.

Bonificació de la Formació Contínua
El COEIC s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament la bonificació de la Fundació Tripartita a la Formació Contínua dels cursos organitzats pel Servei de Formació.

Programa

1. L'incendi: inici, desenvolupament i afectació als edificis.

2. CTE DBSI; Exemple d'aplicació en usos comercials.

3. RSCIEI. Exemple d'aplicació en usos industrials.

4. Llei 3/2010 de la Generalitat de Catalunya; Instruccions Tècniques Complementàries (SP-sèrie 100).

5. Noves regulacions, normes i recomanacions respecte diferents àmbits del sistema de prevenció d'incendis: intervenció administrativa, equips i sistemes de protecció contra incendis, actuació professional.

Professorat

Enginyers i arquitectes experimentats en revisar llicències i autoritzacions en matèria de seguretat contra incendis.
Coordinador: Miquel Rejat

Cursos relacionats