Lean Business Management

Descripció

Aquest programa assenta les bases per a la utilització de les eines bàsiques del Lean en tots els processos d'una empresa (finances, màrqueting, recursos humans, controlling, fabricació, supply chain management) i serveix de punt de partida per continuar amb una formació Lean més profunda en el sector empresarial.

Va dirigit a:
Directius, comandaments intermedis, d'àrees típicament no d'operacions (finances, màrqueting, recursos humans, controlling, fabricació, supply chain management) i personal tècnic de recolzament, persones que impulsen el canvi.
Empreses de qualsevol sector (industrial, serveis, banca, sanitat, assegurances) que comencen el viatge d'un projecte Lean i busquen capacitar als empleats en la utilització de les eines bàsiques del Lean, i proporcionar-los el punt de partida per continuar amb la seva formació.

Programa

1. FUNB. Fonaments del Lean en Businness
S'entendrà què implica una transformació Lean en una organització empresarial, on començar, quines qüestions claus s'ha de plantejar, quina possible seqüència d'accions de millora podria realitzar-se i com s'ha de gestionar el procés de canvi.

2. STDB Estandarització. Aprendre a veure en Business.
S'entendran els fonaments de l'estandarització i la importància del seu paper dins d'un sistema empresarial eficient, com utilitzar les eines de treball estandaritzades i introduir en els seus processos empresarials les tècniques d'estandarització.

3. A3RB - A3 Report. Metodologia de Resolució de Problemes Business
Eina de suport al treball en equip utilitzada en resolució de problemes empresarials.

4. VSMB - Value Stream Mapping en Business.
El VSM és una representació en paper (i llapis!) de cada procés, moviment de material i circulació d'informació. Al final de la formació s'haurà d'entendre cada una de les parts que el composen i ser capaç de realitzar VSM reals en qualsevol àrea funcional i sector empresarial.

5. LAC. Lean Accounting.
Aplicació dels conceptes Lean a l'àrea financera i de controlling de l'empresa. Model financer de gestió empresarial donant diferent valor a conceptes de: orientació a client, inventaris, amortitzacions, core business,...

6. LTM. Lean Transformation Management.
Entendre què implica una transformació global Lean en el món de les operacions i de les funcions suport de la seva empresa, on començar, quines qüestions claus s'han de plantejar, quina possible seqüència d'accions de millora podria realitzar-se i com s'ha de gestionar el procés de canvi que implica tant a l'organització de l'empresa com a la cultura empresarial existent en l'empresa. Construir la seva pròpia metodologia per guiar la transformació cap a una gestió Lean de la seva empresa.

Professorat

August Casanovas.Enginyer industrial .
Doctor per la UPC en Direcció i Administració d'Empreses.
Màster en Direcció i Administració d'Empreses a ESADE. Postgraus de Direcció d'Operacions i Logística per la Chicago Northwestern University i la Universitat Estatal de Michigan (EUA). Programa de Direcció General (PDG) a IESE.
Director d'Operacions i Logística a companyies multinacionals dels sectors: industrial (Grup CELSA), cosmètica (COTY ASTOR), farmàcia (ALMIRALL PRODESFARMA) i gran consum (RALSTONPURINA, SCHWEPPES, CAMP-BENCKISER).
Soci Fundado, Expert i Senior Faculty Member del Insititut Lean Management.

Julian Moya Valladares. Enginyer Tècnic en Informàtica de Sisteme i en Disseny industrial i fabricació.UPC
Lean Practitioner development program.
Ha estat responsable de departaments tècnics i de qualitat, així com de direcció de producció liderant projectes integrals de transformació al Lean Management.
Formador i assessor de l'a Institut Lean Management.

Cursos relacionats

Mobilitat elèctrica i xarxes d'energia elèctrica

Curs Revit MEP