Metodologia Lean Kata. Més enllà del Lean

Descripció

Lean Kata és una metodologia que permet aconseguir reptes a llarg termini, basant-se en l'ús del contrast mental, l'experimentació i la pràctica deliberada, generant nous hàbits en les persones i desenvolupant líders. És el que fa la gent de TOYOTA durant els últims 125 anys.
Lean Kata consisteix en formar i entrenar a les persones de les empreses en l'execució de tasques i l'experimentació, de manera que aquestes siguin capaces d'aconseguir els reptes que la seva companyia necessita aconseguir per a sobreviure en els pròxims anys.
Sent així, s'atreveix vostè a aprendre i practicar Lean Kata perquè la seva organització pugui competir i guanyar en el futur?

La formació i l'entrenament amb la metodologia Lean Kata té com a objectiu que els alumnes aprenguin i assimilin els conceptes i les tècniques fonamentals en les quals es basa Lean Kata, de manera que siguin capaces d'aplicar-ho en la feina de gestió diària i de dur a terme la implantació de projectes de millora en els processos de les seves operacions i la transformació cultural de la companyia.

Aquesta formació està dirigida a professionals dels diferents nivells de l'empresa i especialment a:

- potencials líders que es proposin transformar la cultura i portar endavant un pla real d'implantació de Lean Kata: Directius, Tècnics, Supervisors.
- persones que vagin a treballar en un entorn Lean Kata formant part d'equips de millora en una empresa (Empleats, Operaris, Administratius).
- estudiants universitaris, professors, consultors, assessors d'empresa i emprenedors que vulguin formar-se en la metodologia Lean Kata.

Als assistents al curs, se'ls lliurarà un exemplar del llibre, Més enllà del Lean: Lean Kata escrit per Carlos Martín Maroto.

Programa

1. Introducció al Lean

2. Principis del TOYOTA KATA

3. Improvement Kata y Coaching Kata

4. Lean Kata Trainer®
Nivell 1: Treball en cèl·lules, estandarització
Nivell 2: Sistema Push, treball en Flux
Nivell 3: Sistema Pull, equilibrat de llocs, Heijunka
Nivell 4: Sistema Kanban, supermarket, demanda variable
Nivell 5: Make to Order, disseny Lean

Professorat

Carlos Martín Moroto. Enginyer Industrial (UPC). PDD per IESE. Consultor formador en Lean Management.
Ha treballat com a director de Fabricació a Philips Televisió Barcelona, Director de Supply Chain a Lucent Technologies España, Director d'Operacions de Fotovoltaica a Abengoa Solar.