Descripció

La productivitat d'una empresa està relacionada amb la gestió del temps que fan els professionals que hi treballen, però no suficient. L'efectivitat recau en l'optimització que es faci dels processos i projectes de treball executats en equips de treball. La demanda cada vegada més exigent del client en el lliurament de resultats de valor i de forma constant i fluïda requereix d'excel·lència (Lean) i d'altes dosis d'agilitat (Agile). Una nova mentalitat de treball basada en la flexibilitat i l'adaptabilitat que alhora eliminarà multitud de transaccions diàries, estalviant hores de treball, incrementant el rendiment i fomentant el treball en equip.

Sota el plantejament del "Lean Thinking" i el "Agile Manifesto", els objectius de la formació són:

1. Obtenir una visió global de la filosofia Lean-Agile i ser capaç de traslladar els conceptes i eines apreses a la feina d'oficina desenvolupant una gestió de la feina més fluïda i flexible i reduint els costos i el temps dedicats a tasques no importants (o de no valor )
2. Fer servir les principals eines i conceptes per iniciar una transformació a nivell d'àrea i/o departament en relació als processos administratius, financers i gerencials com també de qualsevol projecte tècnic i/o innovador.
3. Establir dinàmiques de treball en equip d'alt rendiment, tant en la vessant de metodologies de treball com també d'autoestima col·lectiva i motivació.
4. Definir indicadors d'assoliment per mesurar la contribució i la performance dels treballadors, en particular, i de l'oficina, en general.


Dirigit a qualsevol professional, líder d'equip, director d'àrea funcional o gerent d'empresa que vulgui adquirir uns coneixements reals en l'optimització de processos i projectes que s'integren dins les àrees de l'empresa.

Aquest curs es complementa amb el curs Smart Working (I): Productivitat Personal del dia 22/09.

Programa

1. Lean-Agile Thinking
2. Reorganització del disseny de l'oficina a través d'equips orientats a client: procesogrames i projectogrames
3. Definició, alineament d'objectius i mesura de la contribució: OKRs
4. Estandardització com a millora contínua dels processos de treball
5. Marcs de treball Agile: lliuraments incrementals, iteratius i de mínim producte viable
6. Aplicacions pràctiques: Scrumització de projectes i Kanbanització de processos

Professorat


Iñaki Bustínduy  Soci Consultor de H&B Human and Business. Expert en Productivitat, Persones, Lideratge i Canvi.