Lectura del Llenguatge no Verbal

Descripció

Cada vegada resulta més rellevant dominar les tècniques de lectura no verbal i de lectura del Feedback, per a poder determinar molt millor com relacionar-nos amb els altres persones. És per això que hem d'arribar a ser uns experts receptors d'informació no verbal. Aquí és on intervé la lectura del llenguatge no verbal; que és l'habilitat a desenvolupar que ens permetrà adquirir un nivell de percepció intel·ligent davant el nostre interlocutor o interlocutors, la qual determinarà les eines que emprarem en cada cas. El domini de la lectura del llenguatge no verbal ens donarà l'avantatge de poder anticipar-nos en molts aspectes, d'intuir sense por a l'error, d'efectuar una lectura completa del llenguatge no verbal de cada situació i d'encertar en el missatge i en les nostres decisions; en el fons i en la forma, sobre el que ocorre al nostre voltant.
La formació és eminentment pràctica, dinàmica, participativa i d'aplicació immediata al lloc de treball. La pròpia acció formativa inclourà una part important de coaching perquè els assistents millorin en les seves habilitats i competències comunicatives a fi de poder abordar d'una manera reeixida la presentació d'idees, projectes i activitats.

Programa

1. Introducció
a. Elements de la Comunicació
b. Què és el Llenguatge no Verbal?
c. Com funciona? Què ens indica? Com llegir-ho?

2. La Lectura del Llenguatge no Verbal
a. Comunicació verbal i no verbal
b. L'escolta activa
c. Lectura i domini del "feedback" i de les tècniques d'observació del Llenguatge no Verbal
i. La postura corporal
ii. Els gestos
iii. L'expressió facial
iv. La mirada
v. El somriure
d. Utilització dels gestos i de la mirada com a element comunicador
e. Domini de l'entorn (observació dels gestos i el llenguatge no verbal)
f. Concepte "FeedView" i impacte amb la lectura del llenguatge no verbal

3. Pla d'Acció Personal (efectuat en classe)
a. Exercicis per a determinar la lectura del llenguatge no verbal
b. Punts de millora detectats. Posar-los en pràctica.
c. Desenvolupament de diverses simulacions a realitzar per a determinar que està succeint amb el Llenguatge no verbal

Professorat

Salvi Hernández. Assessor - Consultor. Soci director de Sigma Consulting - Arekia. Expert en assessoria empresarial i de gestió de persones. Coach. Postgraduat en Direcció de Tecnologies, MBA per EAE-UPC, Creació d' Empreses per ESADE i Programa de Direcció General (PDG) per IESE.