Modelització per la presa de decisions a la Industria

Descripció

L'èxit de les empreses depèn de la capacitat dels seus directius, gestors i tècnics, a l'hora de prendre les decisions adequades. La ment humana està indiscutiblement preparada per analitzar conjunts d'informació complexe, però hem de ser conscients de les seves limitacions i biaixos cognitius que poden influenciar-les i tenir les eines per superar-les.
Per una banda, al segle XXI vivim en un mon amb un excés d'informació, que hem de poder estructurar per poder visualitzar (per exemple, relacionat amb Big Data).
Per una altre, la industria moderna s'enfronta amb fenómens complexes, que hem he comprendre amb detall
i precisió.
Finalment, en un ecosistema altament competitiu com el nostre, hem de ser capaços de fer previsions, prediccions i pronòstics basats en fonaments més sòlids que la experiencia individual i la intuïció.

Aquest curs fa una (breu) introducció a algunes de les eines que ens permeten prendre millors i més ben fonamentades decisions. Des d'eines per evitar els biaixos psicològics més comuns, fins a exemples de models per descriure dades agregades, estratègies per l'optimització de recursos, models de creixement i inversió, etc. Finalment s'hi inclouen com exemples diversos projectes més complexes basats en la física, les dades o mixtes i que han dut al desenvolupament de nous productes i processos innovadors.

El curs va dirigit a directius i gestors de totes les àrees del negoci que vulguin millorar la seva capacitat de prendre decisions informades en el dia a dia de la seva activitat, així com conèixer quines eines hi ha a la seva disposició i com treure'n profit.

Programa

1. Models: Per qué i com?
2. Agregació de dades
3. Decisions
4. Prediccions
5. Creixement, Inversió, Innovació
6. Competencia, Distribució de Recursos
7. Intel·ligencia Artificial
8. Casos reals: amb fonament físic, de dades i mixtes

Professorat

Daniel Gaude-Fugarolas. Enginyer Industrial. Doctor Universitat Cambridge. Professor
Associat UPC. Fellow de la Cambridge Philosophical Society. Consultor en Innovació i
Enginyeria Avançada i CEO de dgaude Prime Innovation SLU. Emprenedor i Inversor