Descripció

L'enginyeria biomèdica és una activitat imprescindible i estratègica en els Sistemes de Salut. En els moments que vivim la compra d'equipament, serveis i subministraments lligats a l'activitat de l'Enginyer Biomèdic pren especial rellevància. És per això pel que és necessari conèixer l'entorn reglamentari d'aquestes compres.

En els Hospitals conviuen equips mèdics d'alta tecnologia amb altres dispositius electromèdics, arribant a haver-se de gestionar milers d'equips. Cal renovar el parc, controlar la vida útil, contractar el manteniment i alguns subministraments.

La llei de referència és la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes de Sector Públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives de el Parlament Europeu i de Consell 2014/23 / UE i 2014/24 / UE, de 26 de febrer de al 2014.

No només estem parlant d'Hospitals Públics o Concertats amb l'Administració, també s'acullen a aquesta llei entitats privades ja que és una guia per poder sol·licitar, comparar i adjudicar ofertes d'equipament, servei i subministraments.
Aquesta formació donarà un coneixement sobre aquesta llei i els tipus de contractació per al punt de vista de l'enginyer, amb exemples pràctics. És útil tant per a l'enginyer que treballa a l'Hospital com per al que ofereix des d'una empresa proveïdora.

Aquesta formació va adreçada a enginyers biomèdics, enginyers hospitalaris i a tots aquells professionals que tenen contacte amb la confecció o valoració de procediments de licitació, especialment enfocat en els punts tècnics i pràctics.

Programa

1. Per què tenim la LCSP i qui està obligat a utilitzar-la?
2. Qui la fa servir realment?
3. LCSP en l'àmbit sanitari, equipament, serveis i subministraments.
4. CPI Compra Pública Innovadora. Concurs de Projectes.
5. Equipament en Hospitals (relacionat amb Enginyeria Biomèdica).
6. Serveis en Hospitals (relacionat amb Enginyeria Biomèdica).
7. Subministraments en Hospitals (relacionat amb Enginyeria Biomèdica).
8. Lots de contractació i la seva importància.
9. Licitant i licitador, l'enginyer en els dos costats.
10. El plec de prescripcions tècniques.
11. Criteris avaluables, objectius i automàtics.
12. L'oferta econòmica més avantatjosa, conceptes.
13. Exemples de licitacions i anàlisi.
14. Visió a futur.

Professorat


Javier Mª Montalvo Moreno  Enginyer Electrònic. Professional de l'Enginyeria enfocat a l'àmbit Sanitari amb un ampli coneixement tècnic i normatiu, més de 30 anys d'experiència en licitacions, ofertes i negociacions de Serveis i Subministraments amb els serveis de salut Públic i els principals grups de salut privada. Director de Clave Entorno Licitaciones, S.L.