Kaizen. Millora contínua en l'entorn de treball

Descripció

La paraula japonesa KAIZEN significa "millora" o "canvi a millor", però el seu esperit és que qualsevol cosa que fem es pot fer millor. Aplicant aquest principi de forma permanent aconseguirem la tan desitjada millora contínua.
L'aplicació dels principis del KAIZEN, recolzats per una sèrie d'eines i tècniques que poden permetre'ns millorar l'eficàcia i l'eficiència del nostre entorn laboral. Les tècniques i eines del KAIZEN són, aparentment, molt senzilles, però comprendre els seus fonaments són la base per a una correcta i eficaç implementació.
Els principis del KAIZEN poden aplicar-se a qualsevol entorn de treball i a tot tipus d'organitzacions, de producció o de serveis de qualsevol sector.
L'objectiu principal d'aquest cursi és fer que els participants coneguin i entenguin la filosofia i els principis del KAIZEN per poder implementar les seves tècniques i eines en el seu entorn de treball.
Paral·lelament es presentaran i analitzaran algunes de les tècniques i eines KAIZEN més efectives i prestigioses.

Programa

1. KAIZEN: Conceptes i filosofia. Condicions sine qua non per a la seva correcta i eficaç implementació. 1.1 KAIZEN bàsic: cicle el "PDCA" "ben entès" (!). 1.2 KAIZEN visual: bo, bonic i econòmic.
2. KAIZEN 5 "S". 2.1 Concepte i filosofia. 2.2 Etapes d'implementació. 2.3 Les 5 "S" en la pràctica. 2.4 Aplicació a entorns operatius (producció, magatzem, taller, logística, etc.). 2.5 Aplicació a entorns administratius i de gestió (oficines i despatxos, treball amb ordinadors, etc.). 2.6 Cas Pràctic.
3 . KAIZEN: L'eterna lluita contra els 7 Desaprofitaments ("Muda"). 3.1 Conceptes i justificació dels 7 desaprofitaments. 3.2 Tècniques i eines. 3.3 "Muda, Mura, Muri" (Desaprofitaments, Irregularitats, Tensió/Estrès). 3.4 L'imprescindible esforç de consolidació i normalització. 3.5 Cas Pràctic.

Professorat

Jaume Ramonet. Enginyer Industrial. Consultor i formador