Gestor energètic especialista en contractacions elèctriques

  • Àrea: Energia
  • Modalitat: Presencial
  • Data inici: 17/04/2018
  • Localització: Barcelona

Descripció

La factura elèctrica es basa en un mercat lliure, on les opcions de contractació depenen de contractes bilaterals entre el client i l'empresa comercialitzadora. Les tarifes elèctriques a contractar són moltes, així com les diferents opcions de càlcul del terme de potència i d'energia.

S'ha modificat la forma de calcular el preu de l'electricitat, i molts usuaris tenen contractes que no s'adeqüen en absolut a les seves necessitats de potència i de consum, fent quasi obligat la seva revisió i anàlisi per part d'experts independents a qualsevol comercialitzadora (els gestors energètics independents).

L'objectiu del curs és formar a "gestors energètics" en l'especialitat de la contractació elèctrica. El curs pretén aprofundir en les diferents modalitats de factures elèctriques, tant domèstiques com comercials o industrials.

Els alumnes adquiriran tots els coneixements necessaris per tal d'entendre i desgranar matemàticament qualsevol factura elèctrica, podent determinar i optimitzar l'adequació o no de nous conceptes de facturació per tal d'obtenir un estalvi en la factura elèctrica. Podran assessorar i optimitzar la factura elèctrica de qualsevol client amb estalvis coneguts.

Va dirigit a professionals que es vulguin dedicar o aprofundir en l'assessorament energètic, tècnics de reducció de costos, instal·ladors, enginyers, administradors de finques, etc.

Programa

1. La factura elèctrica: normativa que la regula.

2. El preu de l'electricitat: preu de producció de l'energia elèctrica (preu horari dels mercats diaris i intradiaris), els peatges i el marge de comercialització.

3. Les diferents tarifes elèctriques en habitatges, edificis, aparcaments, botigues i petites indústries i negocis.

4. Regulació de la tarifa 2.0 i 2.1 i les diferents modalitats de contractació. Comercialitzadores de referència i mercat lliure. Preu voluntari per al petit consumidor (PVPC), la tarifa fixa a 12 mesos, contractació bilateral (mercat lliure). El bo social.

5. Regulació de la tarifa 3.0. Facturació per maxímetre. Penalitzacions per energia reactiva. Adequació de la potència contractada en els 3 períodes. Peatges d'accés i ATR. Optimització de la factura elèctrica. Reduccions i ampliacions de potència. Solucions legals i d'aplicació del REBT en subministres existents. Diferents tràmits i costos associats amb l'empresa distribuïdora.

6. Exemples de casos reals de factures elèctriques: habitatges, serveis comuns i pàrquings de comunitats d'edificis, comercials i industrials, etc.

7. Resolució de casos pràctics de millora i optimització de factures elèctriques (amb full de càlcul amb resultats gràfics i econòmics garantits).

Professorat

Joan Ramírez. Consultor i formador energètic