Models de negoci i estructuració de projectes del sector energètic

  • Àrea: Energia
  • Modalitat: Presencial
  • Data inici: 11/06/2018
  • Localització: Barcelona

Descripció

L'objectiu del curs es aprendre els diferents models de negoci i a estructurar projectes del sector energètic de forma atractiva a un director financer o potencial client, per tal que l'empresa inverteixi els recursos que siguin necessaris en el projecte. Adaptar el llenguatge tècnic al financer es clau per garantir l'èxit de la implementació del projecte.
Després d'una breu introducció dels models actuals en el sector energètic i el procés d'auditoria d'inversions, es treballaran els criteris financers per a l'avaluació d'un projecte, els principals drivers per la presa de decisions d'inversió/finançament, així com els diferents models de negoci i agents involucrals. Tanmateix es posaran de manifest les principals característiques dels diversos instruments i eines financeres disponibles en el mercat, i es realitzaran varis casos pràctics, acabant el curs amb la realització d'un informe d'inversió d'un projecte d'eficiència energètica (escollit pels alumnes en la sessió anterior).
Va dirigit a professionals que vulguin conèixer i comprendre els principals drivers en la presa de decisions d'inversió/finançament de projectes energètics, així com l'elaboració i estructuració de l'informe d'implementació del projecte a perfils financers, interns o externs a l'empresa.
No es requereixen coneixements previs en matèria de finances.

Programa

1. Finançament empreses Vs projectes
2. Procés d'auditoria d'inversió
3. Criteris financers per a l'avaluació d'un projecte
4.bMitigació i matriu de riscos del projecte
5.bModels de negoci i agents involucrats
6. Instruments financers
7. Casos pràctics i modelització bàsica en Excel
8. Informe d'inversió i Term Sheet

Professorat

Daniel Cerveró. Llicenciat en ADE. MBA per ESADE. Director d'inversions de SI Capital. Emprenedor.