Descripció

La indústria, i en especial la indústria manufacturera, està experimentant una acceleració en el seu procés d'automatització de la mà de la transformació ciberfísica que s'identifica amb el nom d'Indústria 4.0.

Totes les empreses haurien d'estar fent una reflexió estratègica de les oportunitats que els ofereix la I4.0 i quin és el grau adequat d'adopció de les tecnologies associades. Per ajudar en aquesta reflexió la Comissió Indústria 4.0 d'Enginyers de Catalunya ha generat l'Eina de diagnosi per a la Indústria 4.0, que serà l'instrument sobre el que pivotarà la sessió.

En el curs s'analitzaran les principals dimensions que incideixen en la I4.0 i cada assistent en farà una reflexió associada a la seva empresa. A l'acabar, podrà valorar què pot aportar la Indústria 4.0 a la seva empresa i com avançar en la seva implantació i, d'aquesta manera, incrementar la competitivitat i millorar la seva posició estratègica en el mercat.

Dirigit a enginyers i directius d'empreses, principalment però no exclusivament industrials, que vulguin entendre el valor que pot aportar la Indústria 4.0 a les seves organitzacions.

Programa

1. Introducció a l'eina de diagnosi

2. Anàlisi de les dimensions
2.1. Estratègia / Model de negoci
2.2. Productes / Serveis
2.3. Processos productius
2.4. Organització i persones
2.5. Tecnologies

3. Conclusions

Professorat

Xavier Pi i Carles Soler. Coordinadors de l'Eina de diagnosi per a la Indústria 4.0 de l'EIC

Cursos relacionats

Comunicació efectiva

Instal·lacions d'energia solar fotovoltaica d'autoconsum

Nou Reglament de seguretat per a instal·lacions frigorífiques