Descripció

Cóm es calculen els estalvis energètics en una indústria intensiva en consum elèctric?
El seguiment dels estalvis energètics s'ha convertit en un aspecte clau dels projectes d'eficiència energètica. El mercat ha evolucionat cap a projectes en què es busca demostrar els estalvis d'una manera més pràctica i adaptada a la realitat de cada projecte, fugint de valors teòrics. Aquest canvi implica la definició de metodologies de seguiment energètic continu que permeti comparar els consums energètics en diferents casuístiques i, per tant, identificar la realitat dels impactes aconseguits amb la implantació i explotació del projecte.
Curs pràctic en el què s'anirà avançant en els aspectes teòrics sobre les metodologies de càlcul d'estalvis treballant sobre un exemple concret d'una indústria intensiva en consum elèctric. En concret es treballarà en l'anàlisi de demandes energètiques, el càlcul d'estalvis energètics i d'altres impactes.
El curs es dividirà en tres parts. Una primera on s'exposaran les línies bàsiques per al càlcul dels estalvis. Una segona part on cada alumne treballarà de forma individualitzada per resoldre un cas pràctic. Finalment, la darrera part del curs es centrarà en la resolució del cas de forma conjunta amb tota la classe.
Es recomana que els alumnes portin calculadora o portàtil per poder treballar el cas pràctic.

El curs s'orienta a qualsevol professional amb inquietuds en projectes d'eficiència energètica, incloent enginyeries, empreses de manteniment, instal·ladors, empreses tecnològiques, empreses de subministrament, empreses de serveis energètics...

Bonificació de la Formació Contínua
El COEIC / AEIC s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament la bonificació de la Fundació Tripartita a la Formació Contínua dels cursos organitzats pel Servei de Formació.

Programa

1. Com calcular els estalvis?
1.1. Aspectes clau del càlcul d'estalvis
1.2. Metodologies per estandarditzar els càlculs

2. Resolució per part dels alumnes d'un exemple en una industria intensiva en electricitat
2.1. Presentació de l'exemple a resoldre
2.2. Resolució per part de cada alumne de forma individualitzada:
2.2.1. Identificació indicadors
2.2.2. Metodologia de quantificació i seguiment
2.2.3. Validació d'estalvis

3. Resolució de l'exemple de forma conjunta
3.1. Proposta d'indicadors
3.2. Metodologia recomanada per a la quantificació i seguiment dels estalvis
3.3. Com validar els estalvis

Professorat

Margarida Plana. Enginyera Industrial. Directora General d'EoEnergia

Cursos relacionats