Open Data bàsic per a enginyeries: com publicar i reutilitzar Dades Obertes

Descripció

Les dades obertes són la nova utility, adquirir competències sobre les dades i, en concret, sobre les dades obertes que podem reutilitzar és sens dubte un repte i una oportunitat per a professionals en actiu. 

L'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació, el Col·legi d'Enginyers Informàtics de Catalunya i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, s'han unit amb Iniciativa Barcelona Open Data, per promoure la formació en dades obertes entre els enginyers i enginyeres.

Aquesta formació realitza un recorregut pels coneixements bàsics sobre dades obertes/open data, com s¿han de publicar les dades per siguin útils i com aplicar les dades a les nostres organitzacions, que obrirà un camp de possibilitats a les persones que ja tenen una base d'uns coneixements tècnics, per aplicar a diversos àmbits com a enginyers.

Dirigit a enginyers, professionals amb titulació universitària, responsables de TIC de les empreses, directius d'empreses que volen utilitzar dades per incorporar-les a les decisions estratègiques de les seves organitzacions.

Programa

1. Introducció Open Data: Els conceptes bàsics sobre l'Open Data. Normatives, regulacions i bones pràctiques.

2. Reutilització de dades obertes: recorregut per les fonts destacades en dades obertes i la seva tipologia. Conèixer les principals eines ofimàtiques per utilitzar dades obertes.

3. Procés de publicació de dades: cas pràctic per crear un portal de dades obertes. Processos de recopil·lació, verificació, neteja i publicació de dades segons els estàndards i models de referència.