Robòtica i Lean Manufacturing. Integrant conceptes antagònics

Descripció

El Lean manufacturing és un sistema de producció que té per objectiu millorar la competitivitat de l'empresa a partir de la identificació sistemàtica i l'eliminació dels malbarataments en els processos productius. Ben aplicada, aconsegueix resultats mesurables ràpidament, tant en reducció del termini de lliurament, augment de productivitat, disminució d'estocs i reducció de superfície ocupada.
Tradicionalment el lean manufacturing s¿ha malfiat de la robòtica per les inflexibilitats que introdueix en els processos, però l'aparició de la robòtica col·laborativa ha capgirat la percepció i ha obert noves oportunitats per integrar les potencialitats dels dos móns.
El curs complementarà la part conceptual amb jocs de simulació pensats per desafiar els participants en un ambient distès.

Dirigit a enginyers i professionals de l¿àmbit de producció interessats en conèixer com integrar la robòtica en un entorn de lean manufacturing.

Bonificació de la Formació Contínua
El COEIC s'ha acreditat com a entitat organitzadora per a gestionar gratuïtament la bonificació de la Fundació Tripartita a la Formació Contínua dels cursos organitzats pel Servei de Formació.

Programa

1. Introducció de conceptes
1.1. Robòtica industrial
1.2. Robòtica col·laborativa
1.3. Lean i automatització
1.4. Principis lean
1.5. Eines lean
2. Dinàmica de creativitat
2.1. Construeix la teva fàbrica ideal
2.2. Integrant robots en la fàbrica lean

Professorat

Francisco Gil. Enginyer Industrial. Director de LeanBox.
Carles Soler. Enginyer de Telecomunicació (UPC) i MBA (ESADE). Director de Casiopea Robotics.