Fonaments de coaching per a enginyers

Descripció

L'acció formativa, impartida en format taller, seguirà la seqüència experimentació, reflexió, adquisició de continguts i entrenament que permet viure els aprenentatges en primera persona i consolidar-los en plans d'acció que es traslladin al seu quefer diari.
Inclou: dinàmiques de creació de clima, dinàmiques d'impacte, role plays, material audiovisual, activitats pràctiques i generació de plans d'acció.
El taller, que es pot realitzar de forma aïllada sense que es vegi compromès el seu aprofitament, forma part d'un cicle "Noves competències relacionals pels enginyers adequades al context actual" que es completarà amb els tallers "Comunicació per a enginyers", "Construir relacions poderoses en el món de l'enginyeria" i "Lideratge i treball en equip de l'enginyer".

Dirigit a:
Persones que desitgen aconseguir un augment en la satisfacció dels seus resultats professionals i de les seves condicions laborals a traves d'una gestió relacional adequada al context actual; i més concretament amb l'adquisició dels fonaments de la disciplina del Coaching per poder-los aplicar en les seves interaccions professionals i/o personals i millorar, així, la seva pròpia potencialitat o la dels seus equips.

Programa

1. El Coaching
Què és el Coaching? Què no és el Coaching? Orígens. La Maièutica. Escoles. Associacions. La maqueta del coaching. El compromís. Aplicació a la direcció de persones i al treball amb equips. Metodologia DROPS d'aplicació.

2. IGROW
I: "Item" el tema. Identificació de tema per a l'aplicació de les eines i tècniques del Coaching. Metodologia TGN.
G: "Goal" l'objectiu: Què és i què no és un objectiu. Objectius SMART. Establir la meta. Preguntes poderoses.
R: "Reality" la situació actual: Observació. Preguntes. Escolta. Creences limitadores; metodologia per al seu qüestionament.
O: "Options" opcions: I que més? Creativitat. "Think out of the box". Defectologia. Preguntes potents.
W: "Will" Acció: Què faràs? Plans d'acció. Gestió dels autosabotejadors. El feedback.

3. Plans d'acció
Reflexió sobre els aprenentatges experimentats i trasllat a plans d'acció per a l'aplicació en el dia a dia de l'enginyer.

Professorat

Guillem Boira. Enginyer Industrial (UPC) i Llicenciat en Psicologia (UOC). Màster en Coaching Executiu i Personal (UPF). Consultor, formador i coach