L'Enginyer 4.0

Descripció

En un moment d'extraordinaris canvis tecnològics, els enginyers han de liderar aquests canvis. El curs és una activitat d'immersió en les tecnologies 4.0, gràcies al qual els assistents entendran de manera global les possibilitats pràctiques de la Indústria 4.0.

El curs presenta els conceptes i tecnologies propis de la Indústria 4.0, explicant amb un enfocament pràctic quan i com s'han d'aplicar per aconseguir uns resultats òptims.

Cada assistent analitzarà els processos de la seva empresa, per identificar on i quan és òptim utilitzar les noves tecnologies. Aquestes anàlisis permetran identificar els avantatges competitius que podran aportar les tecnologies i els costos associats que representen.

Va dirigit a enginyers, directors i gestors de totes les àrees tecnològiques de l'empresa que vulguin conèixer d'una forma clara totes les tecnologies que s'engloben en el concepte 4.0: quines possibilitats té cadascuna d'elles, com usar-les i quins resultats es poden obtenir a l'aplicar-les correctament.

Programa

1. La situació de les empreses en 10 anys.
2. Els avantatges competitius derivats de l'ús de les tecnologies 4.0
3. Descripció de les tecnologies 4.0, correcte ús i possibilitats de millora en costos, qualitat, flexibilitat, personalització, predicció i gestió automàtica de processos.
4. Cas pràctic a realitzar per cada assistent. On som i on volem arribar, depenent de la situació de cada empresa.
5. Conclusions i plans d'acció.

Professorat

Xavier Pujol. Consultor especialitzat en millora de processos, digitalització i projectes 4.0